Healingpraktijk Siësta

Over Healingpraktijk Siësta

Persoonlijke aandacht staat centraal in mijn behandelingen. Ik vertel je graag meer over mijn geschiedenis, ervaringen en behaalde diploma’s.

Astrid Post-Bot

Oprichter-eigenaar

Ontmoet Astrid

Even voorstellen: mijn naam is Astrid Post-Bot. Ik ben in 2014 mijn eigen praktijk gestart onder de naam Healingpraktijk Siësta. Met deze website probeer ik een beter beeld te geven van de behandelingen die ik geef aan mensen en wat deze behandelingen inhouden. Maar eerst terug naar het begin. In 1997 heb ik een whiplash opgelopen na een auto-ongeluk. In die tijd was een whiplash een heel onbekend begrip waardoor het lang heeft geduurd voordat artsen en doktoren mij konden diagnosticeren. Echter, met het verkrijgen van de diagnose waren mijn klachten nog niet verholpen, ook niet na het bezoek aan vele medici en therapeuten door het hele land. Tijdens dat proces is het idee ontstaan om mijzelf misschien te kunnen helpen en aangezien mijn interesse daar al lag, ben ik een Reiki cursus gaan volgen. Dit was een schot in de roos. Een Reiki behandeling is gebaseerd op lichaamseigen energie. Het fijne was dat ik leerde om de behandeling op mijzelf toe te passen en werden mijn klachten minder. Eindelijk na jaren weer vooruitgang. Maar het mooiste komt nog. Door het oefenen op elkaar – tijdens de cursus – kwam ik tot de ontdekking dat ik in staat ben om te voelen waar een ander pijn heeft. Als ik mij focus op een mens of dier voel ik in mijn eigen lichaam waar de ander pijn heeft. Dit kan door fysiek contact maar ook via bijvoorbeeld een foto. Dit is een heel groot voorrecht bij de behandeling in mijn praktijk. Na de eerste Reiki cursus in 1999, was ik zo enthousiast geworden voor deze materie dat ik meerdere cursussen, opleidingen en workshops ben gaan volgen. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heb ik meerdere vaardigheden en technieken geleerd. Ik behandel mensen met allerlei klachten. In sommige gevallen ook mensen die in het medische circuit inmiddels alles hebben geprobeerd, echter zonder succes. Het geven van behandelingen (een combinatie van diverse technieken) aan mensen en het werken met energie levert mij veel positieve ervaringen op. Ieder mens is uniek en elke behandeling ook. Dat maakt het zo leuk! Door het volgen van alle Quantum Touch® trainingen heb ik de officiële Amerikaanse licentie verkregen en het certificaat van de opleiding Quantum Touch® behaald. Dit is een zeer prettige behandelmethode waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Quantum Touch® kan voor heel veel verschillende soorten klachten worden ingezet. Dit is een zeer prettige behandelmethode waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Quantum Touch® kan voor heel veel verschillende soorten klachten worden ingezet. Per december 2020 heb ik de opleiding Quantum-Coach afgerond en per januari 2021 de HBO opleiding Medische Basiskennis. Naar aanleiding van deze diploma’s pas ik energetische therapie, Natuurgeneeskunde, kinesiologie en psychotherapie toe.

Mijn werkwijze

Het eerste consult begint met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek vraag ik u om de klachten te omschrijven maar ook de voorgeschiedenis te vertellen. Dit om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van u als persoon. Vervolgens begin ik met een healing sessie waarbij ik het lichaam d.m.v. energie in balans ga brengen. Daarna ga ik op mijn intuïtie af en bepaalt de energie hoe de verdere behandeling verloopt. Iedere behandeling is dus anders. Vaak geef ik ter afsluiting een ontspannende rug (hotstone)massage. Hierdoor is het lichaam weer in balans en de geest weer ontspannen. Als gediplomeerd Quantum-Coach® gebruik ik Quantum-Touch® en hier aan gerelateerde methodes als Self Created Health®, Quantum-Allergy® en Quantum-Share®. De verschillende behandelingen zijn goed te combineren en vullen elkaar aan. Elk lichaam heeft een groot zelf genezend vermogen. Vaak sta je er zelf niet bij stil hoe je lichaam daar voortdurend mee bezig is. Soms ben je minder in balans en werkt dit zelf genezend vermogen niet optimaal. Je wordt gevoeliger voor verstoringen en klachten blijven langer bestaan en kunnen zelfs chronisch worden. Het is niet de therapeut die de healer is, maar de persoon die de aangeboden energie ontvangt. De genezing vindt van binnenuit in de ontvanger plaats. Healing is zelfgenezing. De ervaring leert dat men veelal na 3 of 4 behandelingen een verbetering merkt en de klachten afnemen. De ervaring leert ook dat ik sommige mensen niet kan helpen of tot een bepaald niveau. Als dat het geval is, dan is dit spijtig maar dit wordt dan wel tijdig en eerlijk gemeld. In mijn praktijk streef ik naar kwalitatief goede dienstverlening. Ik ben aangesloten bij stichting CAT(Complementair Aanvullende Therapeuten) en het GAT. Met cliënten ga ik om op basis van respect, vertrouwen en eerlijkheid wat een veilige basis geeft om tot inzicht en ontwikkeling te komen.

Hoe werkt een behandeling?

Ik begin de behandeling met een intake gesprek aan de hand van een vragenlijst zodat de klacht voor mij duidelijk wordt. Ook vraag ik je een cijfer aan jouw klacht te geven. Ik respecteer je privacy en ga vertrouwelijk met jouw informatie om. In overleg bepalen we samen de prioriteit en de vorm van de behandeling. Als ook de behandelingsduur en de frequentie. Elke behandeling wordt vooraf gegaan door het controleren en mogelijk corrigeren van de lichaamsbalans met Quantum-Touch®. Hierna richt ik mij op de specifieke klacht. Een behandeling kan zittend, staand en liggend plaatsvinden. Het werkt door de kleding heen. Tijdens een behandeling vraag ik regelmatig wat je voelt en of mijn aandacht nog op de juiste plek is gericht. Hierdoor maak ik je bewust van de reacties in jouw lichaam. Als cliënt kun je tijdens een behandeling temperatuursveranderingen, tintelingen, ontspanning en een vermindering van de intensiteit van een pijnklacht ervaren. Bij Quantum-Touch® bied ik de energie en de methode aan, maar genees jij jezelf. Zo volgen we de reacties in jouw lichaam. De behandeling werkt nooit verstorend en is nooit teveel. Het vindt plaats op alle niveaus ; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en relationeel. Ook werkt het nog een aantal dagen door. Tijdens een behandeling kan ik van verschillende methodes zoals ; Quantum-Touch®, Quantum-Allergy®, Quantum-Share® en Self Created Health® gebruik maken. Ze zijn goed te combineren en vullen elkaar mooi aan. De eigen lichaamsintelligentie bepaalt waar en hoe snel er genezing zal optreden. Wanneer er een nieuwe balans ontstaat, kan het zo zijn dat je minder medicatie nodig hebt. Ik raad je aan hierover altijd contact op te nemen met je arts. En niet op eigen initiatief medicatie te veranderen. Ik ben geen arts, stel geen medische diagnoses en geef geen medisch advies. Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen welbevinden. De behandelingsduur en frequentie hangt af van het type klacht en de vorm van de behandeling en de reactie daarop door jouw lichaam.

Diploma’s & Certificaten

Continu blijven leren en jezelf ontwikkelen zijn voor mij belangrijke pijlers voor persoonlijke groei. Ik ben inmiddels al ruim 20 jaar bezig met het volgen van cursussen en workshops. Wil je weten welke diploma’s en certificaten ik allemaal heb behaald? Klik dan op volgende download knop