Healingpraktijk Siësta

Over Healingpraktijk Siësta

Persoonlijke aandacht staat centraal in mijn behandelingen. Ik vertel je graag meer over mijn geschiedenis, ervaringen en behaalde diploma’s.

Astrid Post-Bot

Oprichter-eigenaar

Ontmoet Astrid

Even voorstellen: ik ben Astrid Post-Bot, oprichter van Healingpraktijk Siësta in 2014. Op deze website wil ik een duidelijk beeld geven van mijn behandelingen en wat ze inhouden. Mijn reis begon in 1997 na een auto-ongeluk waarbij ik een whiplash opliep, destijds een onbekend begrip. Na langdurige zoektochten naar diagnose en behandeling, ontdekte ik de kracht van Reiki. Het bleek effectief, en door oefeningen tijdens de cursus ontwikkelde ik het vermogen om andermans pijn te voelen, zowel fysiek als op afstand, wat een waardevol aspect is in mijn praktijk.

Sinds mijn eerste Reiki cursus in 1999 heb ik me toegewijd aan diverse cursussen, opleidingen en workshops, en na 20 jaar heb ik uitgebreide vaardigheden ontwikkeld. Mijn behandelingen, een combinatie van verschillende technieken, zijn geschikt voor diverse klachten. Mensen mogen helpen die soms ook al een lange medische zoektocht achter de rug hebben blijft een leuke uitdaging om te doen. Het werken met energie en het geven van unieke, op maat gemaakte behandelingen brengt mij veel voldoening.

Met officiële Amerikaanse licentie en het certificaat van de Quantum Touch® opleiding, ben ik gespecialiseerd in deze prettige behandelmethode die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Quantum Touch® is veelzijdig en effectief voor verschillende klachten. In december 2020 rondde ik de Quantum-Coach opleiding af en in januari 2021 behaalde ik het HBO diploma Medische Basiskennis. Op basis van deze diploma’s en de jaarlijkse bijscholingen pas ik nu energetische therapie, Natuurgeneeskunde, kinesiologie en psychotherapie toe in mijn praktijk.

Mijn werkwijze

Mijn aanpak begint met een intakegesprek waarin u uw klachten en voorgeschiedenis deelt, waardoor ik een volledig beeld van u krijg. Daarna start ik met een energiegerichte healing sessie om uw lichaam in balans te brengen. Op intuïtie bepaal ik vervolgens de verdere behandeling, die elke keer uniek is. Vaak sluit ik af met een ontspannende rugmassage. Als gediplomeerd Quantum-Coach® maak ik gebruik van Quantum-Touch® en gerelateerde methodes zoals Self Created Health®, Quantum-Allergy® en Quantum-Share®. Deze behandelingen zijn complementair en vullen elkaar aan.

Elk lichaam heeft een natuurlijk zelf genezend vermogen, maar soms is dit niet optimaal, waardoor klachten kunnen ontstaan of aanhouden. Mijn rol als therapeut is niet als de healer, maar als iemand die helende energie aanbiedt. Genezing vindt van binnenuit plaats; healing is zelfgenezing. Na ongeveer 3 behandelingen merken de meeste cliënten vaak verbetering. Ik streef naar kwalitatieve dienstverlening en ben aangesloten bij stichting CAT en het GAT. In mijn praktijk creëer ik een veilige basis voor inzicht en ontwikkeling, gebaseerd op respect, vertrouwen en eerlijkheid.

Hoe werkt een behandeling?

Ik begin de behandeling met een intake gesprek aan de hand van een vragenlijst zodat de klacht voor mij duidelijk wordt. Ook vraag ik je een cijfer aan jouw klacht te geven. Ik respecteer je privacy en ga vertrouwelijk met jouw informatie om. In overleg bepalen we samen de prioriteit en de vorm van de behandeling. Als ook de behandelingsduur en de frequentie. Elke behandeling wordt vooraf gegaan door het controleren en mogelijk corrigeren van de lichaamsbalans met Quantum-Touch®. Hierna richt ik mij op de specifieke klacht. Een behandeling kan zittend, staand en liggend plaatsvinden. Het werkt door de kleding heen.

Tijdens een behandeling vraag ik regelmatig wat je voelt en of mijn aandacht nog op de juiste plek is gericht. Hierdoor maak ik je bewust van de reacties in jouw lichaam. Als cliënt kun je tijdens een behandeling temperatuursveranderingen, tintelingen, ontspanning en een vermindering van de intensiteit van een pijnklacht ervaren. Bij Quantum-Touch® bied ik de energie en de methode aan, maar genees jij jezelf. Zo volgen we de reacties in jouw lichaam. De behandeling werkt nooit verstorend en is nooit teveel. Het vindt plaats op alle niveaus ; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en relationeel. Ook werkt het nog een aantal dagen door.

Tijdens een behandeling kan ik van verschillende methodes zoals ; Quantum-Touch®, Quantum-Allergy®, Quantum-Share® en Self Created Health® gebruik maken. Ze zijn goed te combineren en vullen elkaar mooi aan. De eigen lichaamsintelligentie bepaalt waar en hoe snel er genezing zal optreden. Wanneer er een nieuwe balans ontstaat, kan het zo zijn dat je minder medicatie nodig hebt. Ik raad je aan hierover altijd contact op te nemen met je arts. En niet op eigen initiatief medicatie te veranderen. Ik ben geen arts, stel geen medische diagnoses en geef geen medisch advies. Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen welbevinden. De behandelingsduur en frequentie hangt af van het type klacht en de vorm van de behandeling en de reactie daarop door jouw lichaam.

Diploma’s & Certificaten

Continu blijven leren en jezelf ontwikkelen zijn voor mij belangrijke pijlers voor persoonlijke groei. Ik ben inmiddels al ruim 20 jaar bezig met het volgen van cursussen en workshops. Wil je weten welke diploma’s en certificaten ik allemaal heb behaald? Klik dan op volgende download knop